niedziela, 26 stycznia 2014

Szejk owocowy o konsystencji lodów

Szejki owocowe to szybka i orzeźwiająca przekąska. Aby je przyrządzić można użyć każdego rodzaju owoców, które mamy pod ręką. Te świeże smakują najlepiej i są najbardziej odżywcze-lato obfituje w naturalne słodkości. Jednak dziś owoce dostępne są w naszych sklepach przez cały rok -  śmiało możemy skorzystać  z mrożonych owoców i zrobić szejka o konsystencji lodów, którego dziś proponuje :)



Składniki:
mrożone owoce jagodowe około 250 g: maliny, jagody, truskawki, borówki, porzeczki
jogurt naturalny150 g
2 banany
4 daktyle lub 2 łyżki miodu (opcjonalnie w zależności od upodobań i tego jak słodkie są owoce)

Zamrożone owoce wyjmij z zamrażalki. Po 20 minutach zmiksuj w blenderze, dodaj jogurt i banany. Jeśli szejk nie jest wystarczająco słodki dodaj daktyle lub miód.

Bon Appetit!:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz