Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
żółty ser lub mozzarella
świeża papryka
ogórki konserwowe
podwójna pierś z kurczaka
żółty ser lub mozzarella
świeża papryka
ogórki konserwowe
Marynata:
oliwa
sól, pieprz
czosnek
papryka słodka
oliwa
sól, pieprz
czosnek
papryka słodka
Sposób przygotowania:
Oliwę
wymieszaj z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ser i
warzywa pokrój na paski. Pierś z kurczaka podziel na płaskie filety,
posmaruj je marynatą, nałóż ser, paprykę, ogórki i zepnij
wykałaczkami. Na wierzch również nałóż marynatę. Włóż do lodówki na 2
godziny. Po tym czasie ułóż roladki na naczyniu do gotowania na
parze. Po 20-25 minutach wyjmij.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz