niedziela, 26 stycznia 2014

Raw bounty






Składniki na jedną silikonową paletę do pralinek:
tabliczka gorzkiej czekolady 70-80 %
1/2 szklanki wiórków kokosowych
2 łyżki syropu z agawy (można użyć miodu, syropu klonowego, melasy czy syropu daktylowego)

Sposób przygotowania:
Na garnek z wrzącą wodą nałóż blaszaną miskę. Czekoladę podziel na mniejsze kawałki i wrzuć do miski, czekaj aż się rozpuści, od czasu do czasu mieszaj. Tak rozpuszczoną czekoladę przekładaj łyżeczką do foremek, dokładnie rozprowadzaj czekoladę po bokach (za pomocą łyżeczki) i na spodzie. Foremkę włóż do lodówki na 10minut, tak, aby czekolada zgęstniała. W tym czasie przełóż wiórki do blendera i miksuj z syropem z agawy do momentu, gdy zauważysz, że masa łatwo się klei. Co jakiś pozwól, aby blender odpoczął. Wyjmij foremkę z lodówki i do każdej pralinki nakładaj masę kokosową lekko ją dociskając. Zostaw miejsce do wylania czekolady na spód. Na masę wylej resztę czekolady. Przełóż formę do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmij delikatnie pralinki z foremki i gotowe! Domowe Raw Bounty kokosowe i czego chcieć więcej ?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz