Składniki na 2 porcje:
200 g makaronu pełnoziarnistego spaghetti
pierś z kurczaka
miseczka świeżego szpinaku
parmezan
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz
suszone pomidory (pół słoiczka)
oliwa z oliwek
łyżeczka masła
Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu. Filet z kurczaka pokrój w kosteczkę, posól, popieprz. Na rozgrzaną patelnię wlej łyżeczkę oliwy, usmaż kurczaka. Przełóż do miseczki. Podsmaż czosnek na maśle, dodaj pokrojony i zblanszowany szpinak ( zanurzyć go we wrzątku aż zmięknie). Pomidory pokrój w paseczki, dodaj na patelnię. Wszystko razem podsmaż i połącz z kurczakiem. Tak przygotowanym sosem polej makaron. Na koniec posyp wszystko parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz