niedziela, 26 stycznia 2014
Pasta z fasoli
Idealne do kanapek źródło białka roślinnego, witamin i wielu składników mineralnych. Pasta jest łatwa w przygotowaniu, wystarczy wrzucić wszystkie składniki do blendera i gotowe ! Taka pasta dostarcza nam zdrowych tłuszczów nienasyconych, a ponadto substancje zawarte w czosnku zapewniają odporność i chronią nas przed przeziębieniem.
Składniki:
puszka fasoli białej
mały ząbek czosnku
pół pęczka koperku
pół pęczka pietruszki
3-4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju lnianego
kilka oliwek
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiel do uzyskania konsystencji pasty. Przełóż do miseczki lub plastikowego pojemnika z przykrywką i przechowuj w lodówce maksymalnie trzy dni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz