niedziela, 26 stycznia 2014
Sernik na zimno
Składniki:
1 kg zmielonego serka twarogowego (w pudełku)
2 galaretki jagodowe
1 cukier waniliowy
800 ml wody
szklanka borówki amerykańskiej
Sposób przygotowania:
Serek i cukier przełóż do miski. Jedną galaretkę rozrób w 400 (!) ml wrzątku, ostudź i dodaj do serka. Miksuj do czasu, aż powstanie jednolita masa. Przełóż ją do okrągłej foremki tortowej wyłożonej folią lub papierem do pieczenia. Włóż do lodówki na całą noc. Po tym czasie rozrób drugą galaretkę w 400 ml wrzątku, ostudź i włóż do lodówki. Na sernik wyłóż równomiernie borówkę i zalej tężejącą galaretką. Sernik powinien pozostać w lodówce jeszcze kilka godzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz