niedziela, 26 stycznia 2014

Sernik na zimno




Składniki:
1 kg zmielonego serka twarogowego (w pudełku)
2 galaretki jagodowe
1 cukier waniliowy
800 ml wody
szklanka borówki amerykańskiej

Sposób przygotowania:
Serek i cukier przełóż do miski. Jedną galaretkę rozrób w 400 (!) ml wrzątku, ostudź i dodaj do serka. Miksuj do czasu, aż powstanie jednolita masa. Przełóż ją do okrągłej foremki tortowej wyłożonej folią lub papierem do pieczenia. Włóż do lodówki na całą noc. Po tym czasie rozrób drugą galaretkę w 400 ml wrzątku, ostudź i włóż do lodówki. Na sernik wyłóż równomiernie borówkę i zalej tężejącą galaretką. Sernik powinien pozostać w lodówce jeszcze kilka godzin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz