niedziela, 26 stycznia 2014

Sałatka z kurczakiem


Składniki:
pierś z kurczaka
marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, zioła prowansalskie
pęczek sałaty
2 pomidory
pęczek rzodkiewek
pół ogórka świeżego

Sos: 
mały, gęsty jogurt naturalny
koperek, bazylia, oregano

Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka pokrój na kawałki, zamarynuj. Włóż do lodówki na pół godziny. Po tym czasie usmaż na dobrze rozgrzanej patelni ( nie dodajemy tłuszczu, ponieważ pojawił się już w marynacie).
Sałatę porwij rękoma, ponieważ nie lubi noża. Pomidory i  rzodkiewki pokrój w kawałki, ogórka  w półtalarki. Przygotuj sos. Polej sałatkę i wymieszaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz