niedziela, 26 stycznia 2014
Sałatka z kurczakiem
Składniki:
pierś z kurczaka
marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, zioła prowansalskie
pęczek sałaty
2 pomidory
pęczek rzodkiewek
pół ogórka świeżego
Sos:
mały, gęsty jogurt naturalny
koperek, bazylia, oregano
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka pokrój na kawałki, zamarynuj. Włóż do lodówki na pół godziny. Po tym czasie usmaż na dobrze rozgrzanej patelni ( nie dodajemy tłuszczu, ponieważ pojawił się już w marynacie).
Sałatę porwij rękoma, ponieważ nie lubi noża. Pomidory i rzodkiewki pokrój w kawałki, ogórka w półtalarki. Przygotuj sos. Polej sałatkę i wymieszaj.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz