sobota, 18 października 2014

Krakersy Graham

Krakersy są smaczną przekąską. Te kupne zawierają tłuszcze utwardzane, wodorowęglany i inne szkodliwe substancje. Wypiekając krakersy w domu używasz naturalnych składników. Zobacz jakie to proste, pięką się tylko 12 minut!




Składniki na porcję krakersów:

pół szklanki mąki Graham
pół szklanki mąki pszennej
50 g masła
płaska łyżeczka soli
płaska łyżka cukru trzcinowego
płaska łyżeczka słodkiej papryki
1\4 szklanki wody

Suche składniki wsyp do miski i wymieszaj. Dodaj miękkie masło i zagnieć ciasto, wlewając odpowiednią ilość zimnej wody (ok. 1\4 szklanki). Rozwałkuj ciasto bardzo cienko. Odetnij boki, aby powstał kwadrat lub prostokat, nacinaj ciasto w kwadraciki o boku 2,5 cm. W każdym krakersie zrób dziurki widelcem. Ułóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanyn do 180 stopni przez 12 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz