środa, 4 lutego 2015

Spaghetti z pesto z suszonych pomidorów, świeżą bazylią i grana padano



Składniki na jedną porcję:

100 g makaronu spaghetti durum lub pełnoziarnistego
Pesto: 5 suszonych pomidorów, kilka listków bazylii, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
-6 czarnych oliwek
-łyżeczka przecieru pomidorowego
-plasterek grana padano.
-4 pomidorki koktajlowe

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. W czasie gotowania makaronu przygotuj pesto i sos. Czosnek, listki bazylii, pomidory suszone i olej zblenduj. Całość podsmaż na patelni razem z oliwkami, przecierem, pomidorkami koktajlowymi. Pod koniec dodaj 2-3 łyżki wody. Makaron odcedź i wymieszaj z sosem na patelni. Przełóż na talerz i udekoruj serem grana padano i listkiem bazylii.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz