poniedziałek, 2 lutego 2015

Puree z batatów





Puree z batatów

2 słodkie ziemniaki
2 ząbki pieczonego czosnku (piekł się razem z pomidorami)
2 łyżeczki musztardy
kawałek masła
szczypta wędzonej papryki
sól

Ziemniaki obierz, gotuj do miękkości na małym ogniu i zblenduj na jedwabistą masę. Pieczony czosnek obierz ze skórki i przeciśnij przez praskę. Całość połącz z przyprawam, masłem i musztardą.

Pieczone pomidorki koktajlowe

opakowanie pomidorków koktajlowych
oliwa
zioła prowansalskie
ocet winny lub jabłkowy

Spód naczynia żaroodpornegi skrop oliwą, ułóż na niej pomidorki koktajlowe i ponakłówaj nożem. W miseczce wymieszaj ocet, oliwę i zioła. Tak przygotowanym sosem polej pomodorki. Wstaw do piekarnika i piecz ok 30 min w 200 stopniach.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz