Puree z batatów
2 słodkie ziemniaki
2 ząbki pieczonego czosnku (piekł się razem z pomidorami)
2 łyżeczki musztardy
kawałek masła
szczypta wędzonej papryki
sól
Ziemniaki obierz, gotuj do miękkości na małym ogniu i zblenduj na jedwabistą masę. Pieczony czosnek obierz ze skórki i przeciśnij przez praskę. Całość połącz z przyprawam, masłem i musztardą.
Pieczone pomidorki koktajlowe
opakowanie pomidorków koktajlowych
oliwa
zioła prowansalskie
ocet winny lub jabłkowy
Spód naczynia żaroodpornegi skrop oliwą, ułóż na niej pomidorki koktajlowe i ponakłówaj nożem. W miseczce wymieszaj ocet, oliwę i zioła. Tak przygotowanym sosem polej pomodorki. Wstaw do piekarnika i piecz ok 30 min w 200 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz