wtorek, 8 kwietnia 2014

Pasta z jajek ze szczypiorkiem

Święta coraz bliżej, dlatego najwyższy czas na wielkanocne przepisy.

Świeży szczypiorek, jajka i kromka żytniego chleba w wersji kanapki z pastą jajeczną.

Składniki:

4 jajka ekologiczne lub z wolnego wybiegu
duży pęczek świeżego szczypiorku
sól, świeżo zmielony czarny pieprz
majonez light/ jogurt grecki / jogurt naturalny 3 łyżki

Jajka przełóż do garnka, zalej zimną wodą. Ugotuj na twardo - od zagotowania około 8 minut. Wystudź, obierz ze skorupek i pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj. Do jajek dodaj majonez lub jogurt, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj, udekoruj szczypiorkiem.

Wersja z rzodkiewką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz