niedziela, 17 kwietnia 2016

Sałatka z włoskim tortellini

Szybki i prosty sposób, aby stworzyć pyszną, kolorową sałatkę.


Potrzebne Ci będą:
1 ogórek świeży
1 papryka czerwona
3 plasterki wędliny z indyka
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 opakowanie makaronu tortellini (u mnie trójkolorowe z dodatkiem szynki prosciutto crudo)

Sos:
1 duży ząbek czosnku
2-3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
1 łyżeczka przypraw kuchni włoskiej

Sposób przygotowania:
Zagotuj wodę, lekko posól, wrzuć tortellini, gotuj na małym ogniu około 12 minut (al dente). W tym czasie paprykę, ogórka i szybkę pokrój w bardzo drobną kostkę. Wymieszaj razem z posiekanym szczypiorkiem. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z jogurtem i przyprawami. Warzywa wymieszaj z odcedzonym makaronem, sos podaj osobno.

Buon appetito!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz